Svårt att veta...

Något som slagit mig i skallen nu dom senaste dagarna... Håller jag verkligen på med det jag vill eller gör jag inte det ? Vet inte varför det blivit såhär... Är det att skolan är dålig? Lärarna som inte visar intresse för oss elever , som gör att man tappar intresse? Eller är jag inte ämnad för detta yrke?

Praktiken trivs jag på som bara den. Hur schyssta arbetskompisar så det finns inte. Hur ska man ta reda på om man gör det man vill göra? Oftast så brukar man få bäst svar från sig själv, men jag har inget svar på den frågan , inte just nu. Sen kanske det kommer bli roligare sen när jag fått fast jobb och egen lön. Inte praktik 3 dagar i veckan, och 6 kr i timmen. Och det kanske kommer sen när jag kommit igång med flytet. Där jag är säker på vad jag gör, där jag inte måste fråga min handledare om det är rätt eller fel. Jag får ångest av denna känslan. Vill känna att jag e på rätt spår och inte går en omväg. För det tar massa onödig tid.
Ibland känner jag mig som en vilsen pojke som inte hittar hem igen. Kanske tänker jag för mycket... Men det är svårt. Vet inte vad jag ska göra... Ligga hemma o ta en paus från allting? Jag står inte ut med denna ångest längre. Den tar död på mig. Känner mig kass som ett lik men tar inte tag i ett skit.

Många tankar lite verkstad

Tja, då var jag här igen...
Har så många tankar om mig själv och saker jag behöver ta tag i... Men det är precis som ett hinder som stoppar mig från att ta tag i det, som jag inte klarar av att hoppa över.

Vet inte vad jag ska göra för att ta tag i det på riktigt, inte bara ha det i tankarna.
Känns bara så hopplöst. För tillfälligt. Jag vet innerst inne att de kommer lösa sig, på ett eller annat sätt. Men det är det som är jobbigt att inte veta HUR det kommer lösa sig. De är som ett pussel, där tusen bitar fattas. Jag känner mig misslyckad, ska man inte göra, men det gör jag helt ärligt. Ekenomin går åt skogen, ligger efter i skolan, bowlingen slarvar jag med. Försover mig med mera... Det är inte jag! Det är fan inte jag. Mitt rätta jag är borta. Och det är min uppgift att hitta den där Alexander nerbring som alltid skötte sina saker som man ska, gjorde inte något extra, utan jag gjorde det som är generellt för svenskar, jag stack inte ut i mängden utan gjorde bara det jag behövde göra. Vad hände med den Alex?
Det är inte mycket kvar av skolan. Snart tar jag studenten, och det skulle kännas skit om jag inte fixar mina betyg. Som sagt, jag har det i tankarna varje dag. Men ingenting händer. Varför? För att jag inte tar tag i något. Så, vad ska man göra när allt känns skit? Ska man göra som jag gjort den senaste tiden och låtsas som ingenting har hänt? Vad ska man göra när man inte har ork till att ta tag i någonting? Ska jag bara ligga här och kolla  på hur mitt liv går åt skogen? I helvete heller! Jag ska och jag vill ta tag i det. Vet att de kräver en del tid. Men jag ska fan stå där på utsparken 8 juni 2012 och vara glad för att jag fixade mina betyg. Jag ska besegra hindret som gör så att jag inte kommer någonstans.
Jag tror inte riktigt på mig själv, men jag vet att jag har vänner som tror på mig. Jag ska jag vill jag orkar och jag kan!
/ Skruvkorken.

RSS 2.0